Saiz baju baby

Anak first, xtau sgt pasal ni. Tp ada org ckp x perlu beli size newborn. Beli yg 3m ke atas. Betul ke mcm tu?

29 Balas

sy beli baju newborn dlm 10 pasang mcm tu. 5 pasang lengan pendek,dan selebihnya lengan panjang. anak sy berat 2.4kg dan 2.67kg. jd boleh pakai sampai 6 bulan. nanti umur 5 bulan sy beli yg 6mth

beli je newborn dlm 2@3pasang. yg lain beli 3m-6m. beli newborn sb nk g hsptl kemas siket. kt rumah takpe je sbb kite bedung. bby baru 30hari. berat 3.5. tp seluar newborn dh sendat sikit.

Beli je newborn 5-6 pasang utk baju tidur. Kot tetiba satu malam kena tukar 2 3 pasang sbb bocor. Kalau baju siang jenis yg seluar pendek better beli saiz 3m ke atas jgn newborn.

Kalau sy beli je sikit sis huhu. Walaupun ramai je pesan tak boleh pakai lama, sy tak suka anak pakai baju gelebeh, tak kemas.

sy beli je saiz newborn dulu sikit. tak byk pon. nnt dah bersalin baru beli saiz 3m ke atas hehe. semoga dipermudahkan semua urusan bersalin kita nnt

Beli newborn sikit je. Bnyk beli 3-6. Saya beli 3-6 bnyk. Boleh Pakai lama smpai baby 10m. Itu ikut size Anak saya la

yg asing baju seluar saya beli yg newborn, yg jenis rompers ala2 seluar pendek, saya beli yg 0-6/3-6..

boleh beli baju newborn sikit .selebihnya baju 3-6 ..sebab baby cepat besar.nnti yg newborn xmuat dah

Beli la sikit,tenggelam baby nanti kalau pakai 3bulan punya,kdang2 xpyah la ikut sgt kata org sis

Mcm sy beli baju newborn dalam 10 helai tp sy beli 3m keatas bnyak2 sbb org ckp baby cepat besar