luahan rasa

anak bru je setahun 2bulan,mgandung anak kedua,mmg kebiasaan ke mummy2 akan termarah anak and lepaskn emosi kt anak time pregnant sbb penat,sy selalu marah anak and buat anak sbb penat yela dia kan tgah mbesar ,bila kemas dia sepahkan balik pastu sy jd grm bila dia meragam,tp lps je mrh dia smpai dia ngis2 sy akan mntk maaf blik sbb rasa bsalah,stiap hri janji kt dia xmrh dh esok esok tp ttp jugak hari2 marah mcm jd satu kbiasaan..boleh x mummy bg pendpat utk saya or nasihat

13 Balas

Ye betul penat, sye mgandung dekat jugak. Setiap kali rasa nk marah sye jerit je mgucap. Dlu mmg rasa nk angkat tangan tapi sampai tahap tu sye pergi pukul bantal je, sbb pikir dorg x salah. Mmg dorg nye time utk explore thing and kite as their protecter sbb anak pandang kite ni mcm angel. Sye asyik terpikir je kalau la time ni terlepas marah kt anak nanti kali Allah tarik balik anak tu mcm mane la rasa. Sbb tu saya slowly control emotion, saya anak 1st baru setahun 7bulan, anak kedua 9bulan and skrg mgandung lagi 22 weeks. Saya harap boleh bertahan sbb masa nk dpt anak pertama pon tunggu 7 tahun, then lepas bersalin tetibe je berderet. ummmm pikir masa xde anak dok berdoa hari hari nak anak, dh dapat asyik nk marah je.