luahan rasa

anak bru je setahun 2bulan,mgandung anak kedua,mmg kebiasaan ke mummy2 akan termarah anak and lepaskn emosi kt anak time pregnant sbb penat,sy selalu marah anak and buat anak sbb penat yela dia kan tgah mbesar ,bila kemas dia sepahkan balik pastu sy jd grm bila dia meragam,tp lps je mrh dia smpai dia ngis2 sy akan mntk maaf blik sbb rasa bsalah,stiap hri janji kt dia xmrh dh esok esok tp ttp jugak hari2 marah mcm jd satu kbiasaan..boleh x mummy bg pendpat utk saya or nasihat

13 Balas

Jangan terlalu marah anak. Sampai satu masa bila anak tu besar dia akan tawar hati dan xmau dengar cakap kita. Huhuhuh sy nampak anak kazen sy mcm tu. Bila terlalu dimarah lama2 dia pandai melawan dan pandai mengamuk mcm kena histeria

sy pn mcm sis..anak first setahun 2 bulan tgh pregnant yg second. sis buat buku pink nurse bising x?

3y ago

alhamdulillah..semoga dipermudah segala urusan sis

Mintak dijauhkan sis. Harap2 dia faham kenapa kita buat mcmtu..

3y ago

tulaa,mntk sgat dijauhi,tkt yg tu je tp mmg sy akan ckp kt dia ,xtaula dia faham ke x kn,tp sy akan ckp klo main elok2 nk sepah ke apa buatla tp jgn smpai diri sndri sakit tu mmg marah sbb risau,jd emosi and bebel,tp sjak2 cuba kawal perasaan nilaa baru2 je lg cuba tey handle diri dgn cara mcm tu ,cuba biar je dia buat apa yg dia nk buat tp klo xsgaja tmarah mmg cpt2 mntk maaf cium dia,and bg balik dia buat apa yg dia nk buat,tp bila something yg bahaya kn dia tu jd tkejut laaa kita,so trus auto tertengking and marah dia diam je tgk dia lari,pastu dtg blik kt dia mntk maaf tgk sgala bdn dia sbb risau dia luka ke apa,pastu bebel laa mulut mih pesan kt diaa ,dia mcm automatik ,tp skrg mi try laa kawal sikit2