luahan rasa

anak bru je setahun 2bulan,mgandung anak kedua,mmg kebiasaan ke mummy2 akan termarah anak and lepaskn emosi kt anak time pregnant sbb penat,sy selalu marah anak and buat anak sbb penat yela dia kan tgah mbesar ,bila kemas dia sepahkan balik pastu sy jd grm bila dia meragam,tp lps je mrh dia smpai dia ngis2 sy akan mntk maaf blik sbb rasa bsalah,stiap hri janji kt dia xmrh dh esok esok tp ttp jugak hari2 marah mcm jd satu kbiasaan..boleh x mummy bg pendpat utk saya or nasihat

13 Balas

Normal. Masa hamil, byk berlaku perubahan hormon. As a mom yg ad anak kecil, kita tak boleh MENGHARAPKAN RUMAH kemas selalu. Sy dlu pn biarkan shja rumah bersepah. Bila rsa larat, bru kemas.... Klu awk rsa stres. Talk to husband. Mgkin dgn cra ni blh bt awk cool down

3y ago

husband plak balik lewat,g kerja sblm anak bgn balik kerja anak dh lena ,kalau satu hari tu ,xmarah dia mmg xsah,try lawal emosi pn,cuba jgk kawaesti sblm tdur tu mcm mbebel kt dia laa,mybe sbb pnt kot,then mula laa rasa bsalah,dh cuba kwal dari dia bgn ,pastu dia nk lena ad jee tmarah la tbebel laa,tp alhmdlh skrg ni kwl emosi xdala naik tgan kt dia,xdalaa tengking2 dh,dlu ad, skrg dh xda sbb nk trycontrol,cuma ad sikit tbebel and tmrh je,dia diam je tgk muka kita time tu, then dh hbs bebel ke apa mesti auto mintk maaf , stiap malam mntk maaf kt dia and doa jgnla jd mcm tu lg,enth la mybe kbiassaan kn?