selesai air gula

Alhamdulillah selesai minum air gula hari ni, fuhh.. dah 25weeks, so nurse kata sekali je minum kalo x sangkut.. harapnya x sangkut la, amin3. Actually, rasa dia x lah teruk sgt seperti dibayangkan, manis mmg manis n lama jugak nak habiskan tu sbb minum sikit2, tp ok lah, boleh telan lagi.. cuma few minutes after minum tu mmg ada rasa pening sikit n nk termuntah, tp tahan je, berehat, tarik nafas, cuba bertenang x nak bagi muntah, kang kena repeat minum balik. Rasanya nak muntah tu sbb perut kosong kot, dah masuk angin. Pada yg belum penah minum, rileks n tenang je, jgn fikir sgt. Kena kuat semangat demi baby. ?

selesai air gula
66 Balas

Betul, kalau spe dpt minum masa air suam, beruntung la sbb kurg rasa manis. Masa first pregnancy dpt mnum suam2. Second pregnancy, hri tu jd org kedua terakhir mnum air gula, manis dia mcm makan gula2 kapas seketul besar tu sekaligus. Haa gitu la umpamanya.

4y ago

Hehe tu lah, nasib baik dpt yg suam2 tu, x la teruk sgt rasanya. Sbb tu cuba habiskan jugak sblum dia dah kurang suam 😊 lps minum tu, seharian tu mcm x blh nk go dah mkn or minum manis sgt. Haha