selesai air gula

Alhamdulillah selesai minum air gula hari ni, fuhh.. dah 25weeks, so nurse kata sekali je minum kalo x sangkut.. harapnya x sangkut la, amin3. Actually, rasa dia x lah teruk sgt seperti dibayangkan, manis mmg manis n lama jugak nak habiskan tu sbb minum sikit2, tp ok lah, boleh telan lagi.. cuma few minutes after minum tu mmg ada rasa pening sikit n nk termuntah, tp tahan je, berehat, tarik nafas, cuba bertenang x nak bagi muntah, kang kena repeat minum balik. Rasanya nak muntah tu sbb perut kosong kot, dah masuk angin. Pada yg belum penah minum, rileks n tenang je, jgn fikir sgt. Kena kuat semangat demi baby. ?

selesai air gula
66 Balas

Sama lah. Saya rasa ok je minum air gula. Yg penting teknik pernafasan kena jaga. Bau n rasa takde lah teruk mana. Lepas minum mmg kena rehat. Good luck mummy semua 😍

Sy lepas minum air gula.. Cari port selesa utk tido kt klinik 🤣 malas nak balik umah.. Tido la 2 jam kt klinik.. Bawa neck pillow tu hahhaha alhamdulilah tak sangkut 😄

4y ago

Alhamdulillah x sangkut. Sy neves jgk nk tunggu result nti ni. Hee.. btul mmg kne cari tmpat selesa. Sy balik rehat tido kat rumah 😂

Sy da minum..sedap hehe..nurse ckp skrg ad campuran glucose oren...tapi lps minum tu tk bole baring pening nk muntah..nasib baik tk termuntah huhu klw tk repeat lagi

Meremang bulu tengkuk nengok air ni..sy bru last week mnm..perisa oren..manis sgt2..hrp x sgkut..lau sgkut pas pntg kne minum la lg nmpknya 😑😑😑

Saya minum, pastu lagi bertenaga, 😂 Xpening, aktif selama 2@jam, mujur bacaan ok, sy request suam2 nk panas sikit, masuk perut terus sendawa😂😂

4y ago

Wow yeke. Bestnya. Bagus2 👍👍

1st minum dekat kk cawan mcm dekat kedai makan tu. Jenuh nak habiskan. 2nd time minum masa check up dekat klinik swasta. Sama je besor cuma sedap sikit.

4y ago

Wahh siap dgn botol 😅 tu lah kan, mmg jenuh nak habiskn

Alhamdulillah sya pun dh selesai cumenye nk tnye memg minum air gula nii ada yg lain2 weeks kndungn ye sebb saya minum 18weeks

2y ago

yup, mcm sy hri tu nurse tgu habis fasa loya n muntah

Bru smlm mnum untk kli kedua... Alhamdulillah, mmg slps mnum rsa cm nk pitam² skit, tp kuat demi bby... Mudahan baik² shaja... Hehe😘

4y ago

InsyaAllah amin sama2 doa. Hee betul tu, kena kuat semangat demi baby 💪😊

Betul not bad sangat kan hehe☺️☺️smalah harap2 xdalah sangkut amin. Baru minum jugak 27 weeks🤩moga sama2 dipermudahkan 🌹

4y ago

InsyaAllah amin sama2 doa 😊rasa dia mmg x la teruk sgt, tp klo blh xnk repeat, kan.. haa camne tu? Haha 😂

Kalau sangkut gula kena repeat lepas bersalin tu sis... lepas tu kena check bsp lagi.. jumpa doktor diet gi... hrp2 x sangkut la...

4y ago

Eya sis... mcm tu. Diorang tgok keputusan gula yg kedua tu..