14week 3days

Alhamdulillah. Pejam celil nak masuk nak masuk 4 bulan xlama lagi. Baby bump pun da makin besar susah nak sorok dah.? segala jenis ikan xleh mkn kecuali bilis . Kuat mkn ikan masin bulu ayam tu. Ayam xleh daging pun xleh. Sup2 pun loyar tekak. Tapi alahan ok lagi. Cuma paling teruk sakit kepala. Hari3 sakit kepala. Rasa mcm nak hentak kepala kat dinding.

5 Balas

Sis dari awal prgnnt ke alahan? Kalau dah 14w pn masih cmtu,sy ni baru nak masuk 13w..perut ni tah sbb baby ke,sbb lemak tebal ke,beria juga nmpk bulat nya😅sy muntah2 tu dah kurang..cuma selera makan masih xada..sgt lapar..smpai skrg mkn masih dlm kdaan paksa..selalu jd punca loya & lemau bdn sbb lapar tu la..

4y ago

Mungkin btul juga sbb masak sendiri xlalu makan..sbb blik uma mak ke mil ke elok je mkn wlpn xde la makan byk,tp xde la rasa mcm terpksa sgt bila makan.sy masih proses mncari apa yg kne ngn tekak .sbb xtentu..harini ok mknn tu,,esok xok dah..klau pau ke,kek ke,kuih ke,tu boleh..buah pn skrg da mmilih nk buah apa🤦🏼‍♀️.

Hehe takpa sis. Nanti dah 16week mungkin dah start okay alahan dgn makanan tu semua. Saya mcm tu la dulu. Skrg baru 17 weeks. Semoga dipermudahkan ya.

4y ago

Haha samalah saya. Sup n tomyam favorite. Bila ngandung ya rabbi cannot tengok. Hihi enjoy your pregnancy

Betul sis bila da msuk 4 bulan baby bump mmg ketara. Sye pun nmpak besar da mcm 5 bulan lak sye da 15w.

4y ago

Sy pon....😍..hehehe...sory menyibuk sekaki

Ikn masin tk elok la,bley mkn tp jgn kerap,better sis tkr dgn buah,tkpun mskan lain

4y ago

Tkt kena darah tinggi tu je

Wahh .kdg lpas bslin pn kita still tk blh mknn tu .. kdg ada yg msih blh mkn ..

4y ago

Betul. Anak first dulu reject masak merah. Smpai skrg xbrapa lalu nak makan. Xsuka sabun life buoy merah smpai skrg xsuka. 😂 haru sungguh. Anak first sy da 2tahun lebih dah.