bleeding kandungan 9 week

Ahad lps sy keluar darah..agak byk dlm pad penuh..kandungan sy 9 week..sy pergi clinic scan n bby janin ok..kantung ok...heart beat pon ok..doc clinic bg surat utk refer ke gov sbb sblom ni sy dh 2 kali keguguran bila kandungan dlm usia 7 ke 8 mggu..x sempat nk tgok heart beat bby..d bleeding n keguguran..so utk kehamilan kali ni sy sgt2 risau tkot trjadi lg..tp bila dh scan kt clinic swasta n refer gov hsptal..doc kta ancaman keguguran n tawakal if mmg rzeki sy..in shaa Allah..normal ke kandungan 9 week n still kuar drh x byk...klu pakai pad..ada 2 ke 3 tompok drh? Nw sy dpt duphaston..doc clinic swasta sruh dtg lg 1 wee,scan n tgok perkembangan mcmne..

7 Balas

kalo pg klnk luar, dktr ad bg injection n ubt kuatkn rhim.. awk kne bedrest.. jgn buat apa2 keje rmh.. smoga baby awk slmat.. sy pun pnh mc 3kli..alhamdulillah..yg ke 4 sy jga btul2. alhamdulillah dh slmt mlhirkan..

Sis masa tau kata mngandung tu, sis p cucuk bg kuat rahim atau apa2 dak ? Sb saya dh 3 kli gugur . Kndungan ketiga 10hb haritu gugur

jaga diri ye sis. 😘 jgn stress2. jgn angkat berat. jaga pemaknan. semoga sis n baby sihat2 sajaa.

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

semoga baby slmt selalu dlm lindungan Allah...

4y ago

smoga dpmudahkan sgala urusan sis..mudah2an bby sihat,insyaallah

ada apa apa perkembangan tak akk?

3y ago

Aamiin aamiin ya Allah.. terima kasih akak

semoga dipermudahkan sis