MASIH TIADA HEART BEAT

Sy ad 2 org anak. Seorang umur 6 thun, seorg lgi umur 3 tahun.Dua2 sihat.alhamdulillah..Tahun 2019, saya ad keguguran. Masa 31 oktober usia kndungn 12 minggu 'dia' keluar...lpas tu, sy disahkan hamil skrg usia kandungn sepatut ny dah 9 minggu.Hari ni kali ke-2 scan swasta sebab 2 minggu lpas, sy scan dgn tujuan nak tau usia kndugn brpa minggu sbb tk ingt last period bila.tapi tadi scan, doc tgok usia bby msih sama dgn 2 mggu lpas.dlm 7 week.heart beat pn msih blum nmpk, doc try byk kli detect heart beat..pdhl dh 2 minggu berlalu..ad tk sape2 kt sni alami hal mcm sy, tapi d usia kndungn 11 mggu nnti ad keajaiban heart beat bby dh nmpk?still mngharap agr keguguran y lpas tidak berulg lgi.. :(

3 Balas

sy ada pegalamn ank first period lambat 2 mggu chek naik p.tst naik samar..ada keluar darah tp cikit jak mgk kandungan dlm 8 week gitu..pegi klnik trs dsuru pegi kecemasan ...doctr scan nmpk kantung jak..penat doctr cari last refer ke pakar bln dpnnya...12 week pegi pakar kena ktwa ba..dia ckp punya sihat bby d dlm ni...dorg dk dpt scan...

Selagi tiada pndarahan..kandungan insyaAllah ok sis..jage diri,jgn angkt berat2,mkn folic acid..semoga kandungan sis baik2 je sy doakn..

Sis jangan skip folic acid dan susu ye. Semoga urusan sis dipermudahkan ♥️