Loghat Negeri Paling Sukar Difahami!

Aduh, bila datang part loghat negeri orang lain ni Min memang fail! Lagi-lagi yang belah pantai timur! Garu kepala nak fahamkan... Loghat negeri mana yang mommies rasa paling susah nak faham?

Loghat Negeri Paling Sukar Difahami!
8 Balas

Kalau yang tak pekat saya faham je tapi kalau perkataan macam utara (abang ipar kelantan) haru tak faham nya bila dia cakap bahasa dia yang pekat tu.

smla kita min..amik ms sikit nk faham loghat pantai timur..meh kita sep sikit...high 5

Post reply imageGIF

lambat pick up dgn hampir semua loghat negeri termasuk negeri sendiri 😂

smua sy x brp nak paham kcuali sabah,brunei dan k.l

faham jugak la..tp kalau yg pekat sgt tu mmg xfaham

kadang kne faham betul..hahah

nogori

💗