Anak Kerap Sembelit Apa Patut Saya Lakukan.

Ade parents yang boleh Kongsikan tip

5 Balas

ank sis umo brape skrg . klau bwh 6bln mungkin krn susu fm tu xsesuai dgn dy atau bancuh pekat bole jdi najis dy keras . jdi antra susu pekat atau kne tuka susu fm jenis lain . mmg ad susu fm yg bole buat ank sembelit . klau ats 6bln mungkin dri segi pemknn yg kita bg pd ank . kurg bg mknn yg mencair kn najis . sayu ke buah ke . air msk ke bg kurg pon bole buat najis ank keras . sis bole beli ubt cair kn najis kt farmasi . sejenis cecair yg d msok kn kt buntot ank . picit je cecair tu . jika xbrkesan g klinik atau hos . doc akn bg ubt cair kn najis yg jenis minum . tpi sy lg suka yg cecair msok kt dlm buntot ank tu memudhkn najis dy tu kelua sbb licin lps da msok kn cecair tu . moga ank sis cpt sembuh .

Maybe psl susu tak ngam... Try minumkan frisolac comfort utk atasi sembelit baby instead of ubat ubatan.. Lepastu try susu frisolac yg biasa.. Selalu frisolac baik utk baby.. Mcm baby sya sembelit jga mula2 hritu.. Lepastu jmpa pakar paed. Dr suggest utk mbik frisolac comfort bila baby sembelit sahaja try 1x.. Lepastu, next bila baby nak susu lg.. Bg yg frisolac biasa..

5y ago

Baby sya smpai skg minum frisolac 😊 tggu 6bulan bru tukar susu hehe

Susu badan ke susu fm?

Campur sis

Tq Sis 👍