Tip hilang kan sembelit

Ibu2 ada tip tak ..?? Untuk tak mau bagi sembelit .. sy susah sangat nk membuang air besar .. berejam dalam jamban xmau jugak dia membuang .. kongsi tip kalau ibu2 tau cara hilang kn sembelit tq

7 Balas

Saya pulak. Kalau minum milo ke, teh ais or susu ke. Mesti senang je nak membuang. Huhu. Saya jenis sembelit jugak.

4mo ago

yg heran nya itu ..🤭 biasa minum milo letak susu misti senang berak .. ni susah pulak nk membuang

Sya pn sembelit. So sya bykkan mnum air ksg, mkn buah dan yogurt bru senang skit nk membuang.

4mo ago

ohh terima kasih infor

macam saya mmg ambil ubat lancarkan pembuangan je terus. boleh minta di farmasi

4mo ago

ohh ye ke terima kasih

Waktu jumpa doctor minta ubat berak. Every singlenthings kena inform doctor.

4mo ago

Sepatutnya dpt. ubat dia fibre. Ni private ke kk? Pegi farmasi la. No harm

sya minum air sunquicq tnpa gula..xsembelit da

4mo ago

terima kasih infor nya

mkn dragon fruit sis..sy pun sembelit truk

4mo ago

terima kasih infor nya

try makan dragon fruit.