sembelit

Buah sayur air kosong semua sudah Boleh tak mommy2 kongsikan tip utk kurangkan sembelit sesuai utk lepas berpantang dan menyusu selain bergantung pada pengambilan ubat ?

2 Balas

Buah betik. Elakkn ambil pisang dan jambu batu sbb boleh menyebabkn sembelit.. Paling mudah.. Pegi je klinik.. Doc akan bg ubt yg sesuai.. Mcm sy, doc bg ubt pelembut tinja, (manis), peluru masuk bwh.. Susu badan ok.. X dikacau oleh ubt

4y ago

Sy ad jg jumpa dr masa bpantang.. dr ada bagi ubat tu.. skrg da mcm kerap pula susah mbuangnya.. Apa pun.. t.kasih sis.. utk sarananny..

Tukar nasi p brown rice

4y ago

Masa perbantang kena gerak2 jg..x blh baring terus..tu pun punca sembelit...slmt berpantang😉