14 weeks..bp low..hb 11.8

Hi..ada yg consume this pill x..zincofer n iberet xblh makan..nnt pening..loya...muntah..lgsg xbleh buat keje...ok ke makan sangobian ni? Dr bg yg ni after xleh consume zincofer n iberet..tp tkt pening loya muntah jgk...sbb skrg pon alahan belom hilang..makan zincofer n iberet..makin menjadi2 alahan...bulan puasa aritu xda alahan...lps mkan zincofer n iberet...loya pening muntah macam alahan balik...

14 weeks..bp low..hb 11.8
30 Balas

sypun alami mslh yg sama mcm awk. sy hnya boleh mkn maltofer shj. Dr. suruh mkn 3 biji shari..

11.8 tu dh ok dh.. Kalau hb bawah 11 x ok.. Saya mkn iberet.. Alhamdulillah maintain hb 11 ke atas..

Hb 11.8 kira low ke? So far g checkup kk memang bacaan 11.6- 12.6 gitu. Takde pulak nurse kata hb low

4y ago

Haah. Baru prasan dia tulis BP low bukan hb low😄😄

Try je dlu. If x okey jgk. Bgitau doc. Tpi hb awk dh cantik. Sy punya 11.1 je.

Cuba try maltofer.. Sebab sy pun xsesuai iberet dgn zincofer

Tey bli maltofer sis...kat farmasi...perisa coklatmane tau ok...blh telan

Alhamdulillah okayy sangat pill nie... Bru dpt result hb tdi 12.1

Sis try mkn yg zincofer / iberet tu sblm tidur if muntah n pening..

5y ago

Dah try dah..bgn pagi mesti pening..pusing2 skt kpala..xleh wat keje..tu dah mnm dgn jus oren...bgn tido..bf..terus muntah..dr pg smpi la ke malam blk...

Sis ambk sblm tdr. Dgn air orennn. Inshaallah buleh

Sy 9.2 je.. penah consume sangobion ni tp x naik gak.

4y ago

Xpela.. dorg mrh utk kebaikan kta & baby gak.bertabah la ye.. hehe.