zincofer

Siapa kt sini alahan dgn zincofer mcm sy?? Masa telan tu ok.tapi 15minit lps tu akan rasa loya dan muntah. Doc ada suggest ubat lain iberet/maltofer. Kena beli sendiri di farmasi. Mana yg ok ye antara iberet dan maltofer?

2 Balas

Doktor suggestkan pada saya, letak zincofer dlm peti ais. Dh sejuk, malam sebelum tidur, baru makan. Janji minum air kosong masa makan ubat tu. Menjadi pada saya. Saya dah boleh makan dah sekarang tanpa muntah.

5y ago

Owh gitu..ok blh cuba nnti

Iberet paling tinggi dos. Sy mkn yg tu. Samala, mkn zincofer rs nk pitam haha

5y ago

Haha kan.sy 15minit lps makan tetiba airliur byk dlm mulut.mmg kna cpt2 gi toilet.terus muntah