Kuning

Ada x petua turunkan bacaan kuning baby.. Stress tiap minggu baby kena ambil darah, kuning bukan makin turun tapi makin naik ?

25 Balas

Perut baby tu kecil sgt. Jgn bg apa2 kt baby, sbb dh byk kes usus tersumbat slh satu yg suka bg anggur. Buah pinggangnya tpksa kerja kuat. Perut baby kt dlm tu x sm besar perut kt luar yg anda tgk tu ye. Ibu la yg kna mkn mcm2 bkhasiat utk hasilkn susu bdn. Susukan ank sekerapnya. Baby skecil itu hanya taw berak kncing. Dan itulah caranya bilirubin keluar dr bdn. Xyah panik, xyah stress, smua alami, nk ank kena bedah usus tsumbat atau ank mnangis kena jarum kecil amek drh utk check kuning. Yg ckp itu ini bg ank mcm2 tu kebetulan, xtaw seksanya buah pinggang baby tu bkerja, syukur x jd apa2 kn. Tp ank kita x plu jd bhn ujikaji.