Kuning

Ada x petua turunkan bacaan kuning baby.. Stress tiap minggu baby kena ambil darah, kuning bukan makin turun tapi makin naik ?

25 Balas

Ank saya hari ke 2 kuning teruk.. saya bnykkn mkn epal hijau then bf baby.. Waktu pgi saya jemur baby sekejap bkk an baju dia , alhmdulillah kuning ank saya tk sampai seminggu..

sy bg bby susu dupro.sbb susu ni bgus untuk pencernaaan.jdi setiap kali dy berak or kcing keluar la kuning tu.lepas bg minum,trus kuning turun berat bdn brtmbah...

Bagi minum susu kambing sis, saya mase lahirkan pun baby kena jaundice, lepas minum susu kambing 3x jerk pegi checkup jaundice turun terus.

Boleh cuba jemur baby biar kna sinaran matahari setiap pagi. Tp kt dlm rumah laa jgn p jemur kt luar mcm jemur pakaian plk 😅

sy mandikan dgn daun kucai...sangat2 berkesan...rebuskan daun kucai campurkan dalam air mandian..kuning turun dgn cpt sekali...

Bagi air anggur hijau.. bby sy, kuning 6.6, turun 5 lbih, akhir skli turun 2 lbih.. 😍

Nak saya,mandikan baby teh cina,beli kt farmasi

4y ago

Betol tu sis,anop saya,lepas keluar Jew hospital,mak saya terus mandikan dengan teh cina,esok kn misi datang cek kuning, alhamdullilah MMG xda kuning pn

mandikn air beras...tumbuk dulu bru ambil airnya saja

petua orang dulu2. mandikan anak dengan daun kucai.

Mak kena rajin mkn anggur hitam,mkn apple merah