pregnant 6w

Ada x ibu2 sini alahan xdpt makan? 😢 perut asyik lapar, tapi takda selera langsung nak mkn. mkn pun rasa nak muntah. korang mkn apa bagi hilang lapar tu?

25 Balas

trimester pertama,mmg saya tak selera makan. makan muntah aje. sampai lembik badan. saya makan buah² je sis. tu je yg boleh hadam dlm perut. peti sejuk suami penuhkan dgn mcm2 buah. sbb sy asik lapar je. masuk trimester ke 2, Alhamdulillah..hilang sudah mabuk² kepayang tu. semoga sis terus sabar melalui alahan ni. semua tu pahala untuk kita. Insyaallah. kalau tak selera makan,kena makan jugak tau sis. jgn tak makan langsung,nanti lain plak masalah yg dtg..