pregnant 6w

Ada x ibu2 sini alahan xdpt makan? 😢 perut asyik lapar, tapi takda selera langsung nak mkn. mkn pun rasa nak muntah. korang mkn apa bagi hilang lapar tu?

25 Balas

sy bnyak mkan buah sis.. smpai dlam Shari tu tak mkan nasi langsung.. mkan apple merah dngan buah lai.. btul rsa lapar tpi tak slera nak mkan.. tak thu nk mkan apa.. sbab rsa loya nak muntah.

Saya skrng 6 minggu sis. Saya lapar tapi tak dpt mkn, bila makan rasa loya. Badan belakang saya sakit sangat, nak tidur tak selesa, bangun tidur tak selesa , duduk lagi tak selesa. Hmmm

Same la.. sy baru 5weeks, perut rase lapar tapi bila mkn mcm tak berselera pulak..rase mcm nak muntah tapi pksa jugak mkn.. takut xde mkn ape2 nnt ssh

sy mkn biskut jacob, roti & kurma..klu mkn lain sy akn prepare epal hijau utk hilangkan loya, oily food & mknn pedas2 elakkan..mybe bleh try mkn bubur..

Macam saya.. tp kakak saya pesan makan buah klau tak lalu makan.. memg betul baby tak tolak buah 🥰. Die suka.. try laa sis 🤗

saya makan buah, kismis, kurma. nasi mmg tak lah, pastu skrg ngidam fries mcd. dahlama tak ambik fastfood tetiba teringin..

Sy ambk ubt loya. Tpksa sis. Klu x x lrt nk urus ank pe sume. Klu ni pregnant bby frst xp lah melepek je.

same sye sis skrng 7 weeks xbole mkn tngok nasi je xselera.sye mkan buah2 ngn bnde masamm🥲🥲🥲

sy pom same sis 6w 6days. ..lpar tp bile mkn he sesuap trus ase lain .byk minum air je skrg

saya tengah mengalami sis .lapar tapi selera takde 😭 penat dh asyik berendam air mata je