Hilang selera makan + Muntah Teruk

siapa yg alami muntah teruk.. xdpt mkn nasi, mee, ayam, telur, dan mknan2 berat.. 😭😭 perut lapar nak makan itu ini, tp bila dah ada dpn mata, xdpt nak mkn.. nfsu mkn hilang.. bila pksa mkn,, muntah.. baru 8 weeks lebih.. sian baby nnti xdpt nutrition

7 Balas

saya, betul. minum air buah pun muntah, makan nasi pun muntah, endup makan roti sikit, makan lauk lauk. tu pun sayur je ayam ikan takmau dah. tapi kena paksa. makan dulu muntah tu tak semua keluar. semoga dimudahkan :)

it's normal sabar dan Continue makan walaupun muntah atau tak selera... tunggu masuk bulan 4...akan berkurangan symptom nie insha allah

normal baru2 mmg mcm tu,alahan lah tu namanya😄..kena paksa jugak mkn sikit2 nti perut masuk angin lagi loya2..

3y ago

ya sis normal tu badan selalu seram sejuk demam. sya ank dah 4 org dah semua lalui yg sama🤭..masuk 3 ke 4 bulan baru lah ok.nti asyik nak mkn je..insha Allah nti hilang lah tu ya..

normal je tu. dah usia kandungan 14 minggu mungkin alahan tu bkurangan. bergantung pada kandungan masing2

Paksa makan juga. Tp saya dlu makan yg bukan msak dlam rumah baru bole telan.

sy dulu mkn buah je mampu...mkn tembikai...

2y ago

jgn mkn pedas dan jgn sampai perut kosong nti LG tambah loya .

Try sup2