BP Tinggi

Ada x ibu2 dlm ni..setiap kali checkup bp mesti tinggi..check kat rumah bp ok je..apa perlu buat ye..xpasal kena ulang2 pegi klinik lgi cek bp utk 2 mnggu..141/88

4 Balas

sy sebelum pregnant bp tinggi n dktr pn dah sahkn ada tekanan darah tinggi,139/90 pling rendah,time pregnant ni paling tinggi 115/70,paling rendah 90/59,so far dh x mkn ubat lg sbb bila mkn ubat jd terlalu rendah pula,time g klinik tu lpas daftar tu rehat je jgn byk jln,duduk je dgn relax,jgn nervous or takut,sbb akn buat bp lg tinggi klu takut/risau,mlm sblum ke klinik tidur mesti cukup,n try minum air cmpur dgn chia seed,sy amalkn tu je bp jd normal

saya memang selalu macm itu..bila dekat rumah ok..bila sampai klnk ..memang berdebar2..sampai nurse tanya knapa begini..saya ckp tak thu..bila sampai klnk memang akan berdebar2..

Saya la tu.kalau check dekat rumah,result ok je.bila dekat kk mesti tinggi.agaknya dekat klinik mmg tak boleh nak chill kot.berdebar2.hihi

Pagi2 amalkan minum jus apple hijau. Pastu kalau hari nk gi temujanji, minum air kelapa. Insya Allah BP cantik

5y ago

Tq tq dear.in shaa Allah mudah mudahan..😘