Awal dh nmpak 2 line.. Adakah sy hamil? normal ke boleh detect awal? Last period 26 January 2022😊

Ada tak yg sama dgn saya? Belum late period tapi pregnancy test dh naik 2 line.. Dh 4 x test guna lain² brand pregnancy test... Smua 2 line... Kalau btul pregnant , syukur Alhamdulillah.... Last period 26 January 2022 😊 yg sbelah tu sy baru upload paling latest test clearblue, pagi tadi.. Allah makbulkan doa kami❤️❤️❤️🤰

Awal dh nmpak 2 line.. Adakah sy hamil? normal ke boleh detect awal? Last period 26 January 2022😊
34 Balas

saya jenis period yg tak teratur so tak tau dah lewat ka atau belum🤭last period saya 21/1/22...pada 23/2/22 saya cuba² la cek sbb dah dekat nak habis bln 2 tp period masih lg tak dtg²...dlm fikiran ni, klu tak line kedua samar, mgkn line 1 sja... sekali cek, 2 line pula... cek d waktu awal pagi, dlm jam 6 mcm tu... mcm tak percaya pun ada... dlm hati berkata, adakah saya betul² pregnant? 🤔bila d kira²...waktu saya buat upt masa tu, dah 4 mggu 6 hari kira dri last period saya... saya wasap bidan d kkia terdekat bgthu psl ni n dia suruh dtg pada 6/4/22 ni utk buka buku... doakan saya ya ibu² semua 🥰

kalau xde apa2 simptom macam turun darah atau sakit perut yg kuat better tghu at least 5 to 6 weeks baru pegi scan. mmg kadang2 ada upt yg sensitif. dia dettect walaupon hormon kandungan masih rendah. tapi no harm untuk tggu. sbb kalau awal2 ni tak nmpak kantung kandungan lagi, nanti kena monitor darah hormon. and repeatedly scan. lagi2 tak best kalau kna warded untuk monitor darah. nanti da betul2 due repeat lagi upt. nanti akan nmoak lagi jelas 2 line tu

2y ago

Dah test lagi.. Alhamdulillah 😊 semoga dipermudahkan sgala urusan kita semua InsyaAllah Aamiin

saya last period 20 hari bulan 1, bulan 2 saya tak period langsung, tapi 2 hari bulan 3 ada cek masih negative. dan 4 hari bulan 3 saya ada bercak darah warna coklat sikit kat seluar dalm dan saya ingatkan saya nak haid tapi rupanya tak haid haid. sekrg belom cek lagi adakah sayapon hamil, kalau hamil alhamndulilah

2y ago

klu ada spotting cmtu ,slalu tnda2 awal kehamilan sis...cuma kna tnggu sminggu lgi tuk cek upt ..

Alhamdulillah. Sy pula dh delay 2w, test UPT naik terang. Last period 10/1. Doakan sy ye mommy semua, ni kandungan kedua lepas yg pertama sy gugur 16w5d bulan 9 tahun lepas. Semoga kandungan kedua ni Allah mudahkan sehingga bersalin. Aamiinn

2y ago

semoga selamat bersalin rainbow baby sis

Saya pun baru ni dapat detect awal 4 hari sebelum saya due period. Alhamdulillah sekarang dah 6w2d. Hari2 pun saya akan check sebab tak sure kan selagi tak due period tapi semua double line. In shaa allah ada rezeki sis tu

2y ago

sy pon 6w2d.. tp sy bru tau minggu ni .. last month cek -ve .. hari isnin tu cek naik double line terus g klinik sbb tkut sgt nk berharap .. alhamdulillah dr scan ada kntung dh ..

tahniah.. awak pregnant 3minggu 5hari klu ikut kiraan. saya pun x tunggu late period baru check. hari pertama spatutnya period saya dah check Dan boleh detect 2 line juga tiga2 kndungan saya pun mcamni.. 😊

2y ago

Alhamdulillah.. Tq

Saya dulu pon sama macam tuh.. 4hari sebelum period saya da cek sb lain sgt rasa.. naik double line lepas tuh tak bgtau husband lagi sb takut test tu tipu 😊, Alhamdulillah sekarang da 21minggu

2y ago

Syukur Alhamdulillah

Saya pn sm sis.. Period 24.2.22 akn dtg ini.. Saya rasa tak sedap bdn sbb tu try check upt pagi td tak sangka pulak ini result dia. Semoga test kita smua jd kenyataan🙏🙏

2y ago

Syukur Alhamdulillah 👍👍👍👍

Inshaallah sis.. sy pon detect 4 hari awal.. scan lima minggu kantung je nmpak.. masa scan 9minggu dekat columbia nampak 2 kantung dan dah ada heartbeat..

2y ago

wah... sis dapat baby twins ka? 😍

Alhamdulilah sy pun sama last period 26.02.2022 mual2 dan pening kita try test 2 garis terus husband bawa jumpa doktor dan mmg positif Alhamdulilah..

2y ago

yaa..excited sgt..nurse pun ckp anggaran 6weeks +..april baru disuruh buka buku pink..sy baru saja kawen rasanya bunting pelamin..rezeki awal😊