Hamil dan jadi malas mandi

Ada tak yang mengandung dan jadi tak suka mandi. Tak lalu nak mandi. Ada tips tak nak atasi????

41 Balas

Saya ni bukan je malas mandi, buat kerja pun malas sgt. Tak mcm masa pregnant anak pertama dulu. Saya rajin sgt buat kerja dari trimester pertama sampai hari nak bersalin. Pembawaan baby kali ni lain mcm. Harap2 baby boy. Dpt la sepasang nanti. Tapi apa boy atau girl, yg pnting sihat dan sempurna. Aamiinn

5y ago

Sma la sis,nk trgkn malas ni punya thp pun xtau thp cmna..tp lynkn je la..hihiii

sama lah .hahahaha masa anak pertama okey je elok rajin mandi .. prgnant anak kedua nie mmg sgt malas mandi 😂 kalau tk sebelum ni tk leh xmandi , kdg2 1 2 pagi saya mandi sbb xleh tido belengass rasa tp prgnant kedua ni terus malas .. sye pon pelik .. hahahah

trimster pertama sampai 5 bulan sya x suka mandi... lagi2 bau sabun... gosok gigi pun boleh muntah.... sampai dipaksa.... lepas 5 bln dan nak masuk 8 bulan... dtg balik mood x nak mandi ni.... malas dan boleh buat muntah2

kita sama.. huuhuuu.. asal nak mandi je nak muntah.. bkak baju mual.. bkak sluar mual.. gosok ggi, sabun, pakai baju, pakai sluar, masok dapor, lipar baju, semua mual.. nak mintk tips jgak ni.. 😅

Ada Saya tapi Saya buat kerja rumah sampai berpeluh Dan pasang lagu time mandi.kekadang Saya basuh bilik air terus Mandi time tu.alhamdullilah sekarang xde dah feeling xnak Mandi.

Haha. Sy blh bawak bgado air dlm bilik air tu...haha..sabun shampoo ubt gg semua busuk dah...kalau blh seminit he dlm bilik air pastu trus klua selebung Toto balik😁😂

sama la saye sis..somi dok bahan, jgn baby nurun cmtu da le.. 🤭🤭..tp series, ikutkan sblom ni saye suke mndi..x mndi, x lena tido..skrg asal baring je tido.. 😅

4y ago

kan sis..bile pk2 blik, mmg jd gelak.. pastu bab basuh kepala,mmg x hari2 saya..xtau nape..tp kuatkn ati, basuh je selalu..kang dlm pntang,da kne jrg basuh rmbut kan..

Try letak buih sabun dlu kt badan,sikit2 dlu..bonding diri dlu,take ur time..bilas air sabun tu pun,letak kt tapak tangan dlu air tu,baru sapu sikit2 air kat badan

4y ago

thanks for the tips sis!

Hahaha sme la cm sye. Pling mlas kalo bab shampoo, seblum ni stiap hri mesti shampoo. Skrg ni minx tlg hsbnd yg tlg shampookan.. Level malas pny psl

hahaha samala saya mandi bila husband da nak balik ruma je 😜 lgi 1jam nk balik keje baru terhegeh2 nak mandi klau tk asyikla tertangguh