Malas Mandi 🤣

Hi ibu semua, sya sekarang dah masuk 16wk lebih. tak tahu knapa sjak akhir2 ni, malas betul nak mandi 🫠 sngat2 malas. smpai malam . kdg smpai suami paksa 🤣 ada yg mcm ni tak? ke saya sorang je yg jadi pelik #bantujawab #ingintahu #firstmom

20 Balas

pembawakan tu lain orang lain pembawakan nya, tapi maaf yaa saya tak kecam sebab masing masing ada pembawakan dia, cuma saya nak tegur kalau boleh tu before husb balik kerja awak mandi la.. wangi wangi untuk suami risau suami turn off.. kita tengah pregnant ni macam macam boleh jadi tau.. but if husb awak okay takpalah.. saya ulang saya tak kecam cuma kita sama sama perempuan ✨

4w ago

Haha sya mandi sis, cuma nk tnya sya sorang je ke ada rasa malas nak mandi tu. Dulu takda pulak rasa nak paksa2 diri mandi, kdg smpai geram dgn diri sndiri . Jangan risau suami sya faham . Suami pksa mndi tu sbb dulu sya tak pernah macam ni sepanjang 5 tahun kwin, baru skarang tiba2 macam ni. Nak kata sy berpeluh tak la jugak sbb bilik ada aircond tu yg lagi susah nak kluar mandi tu. 🤣 Badan sya pun kurus, lagi mudah lahh sejuk ketar2 tu hahah. Jangan risau sya mandi sis HAHA ini soalan sje kot2 ada yg sama ke tak

sya pun sama. Lagi2 ada aircond , jarang kluar rumah lak tu. Aduh lagi lahh malas nak mandi. Tidur baring je kerja. lepas masak makan, kmas2 sikit. Masuk bilik mula la malas nak mandi tu . Dulu ok je tpi masa preggy ni tak tahu la macam mana boleh jadi mcam ni. Suami pun asyik tegur smpai paksa mandi. Mmg mandi tp tu la kena suami paksa jugak.

saya skrg pun makin nk dekat due mkin malas nk mandi .. 🤣 kalau suami suruh mandi ,, haaa mula la nk cari gaduh ckp cm ni "haa,, knpa syg dh bau n dh xcntik lagi ker skrg??" 🤭 ada je part nk cari gaduh .. Last² suami redha je la ... 😅🤣

sy pernah jugak sis...tp lain kndungan lain pulak pmbawakn dia..sy mngndung ank no 2 dulu shari smpai 5-6 kli mndi😅...pregy skrg suka mndi bila rasa nk tido...pregy ni mula dulu..shri skli mndi...Ya Tuhan🤣🤣🤣

sy dulu pun bukan malas mandi tp tidak tahan bau sabun/shampoo/ubat gigi. hahaha.. mandi sangat2 laju kurang dari 10 minit kali 🤣🤣🤣 skrg suda 1 bulan habis pantang auto hilang semua rasa alahan

Saya masa preggy camni jugak, sekali sehari je mandi. Tapi kadang time tengah² malam tu saya akan mandi sebab panas melampau sampai takleh tido. Now dah bersalin 2 bulan, anak suka mandi pulak 😆

sy pun sis tapi sy kerap sgt kencing. setiap 15min mesti kencing pastu nanti sy bau kepam. so sy terpaksa rajinkan diri mandi. 1hari 4kali mandi sbb kuat kencing bau tak sedap hehe

sye dlu mmg kerap mandi sbb cuaca yg teramat panas. cumanyaa peel sye kuat tido. sikit2 tido, sikit2 tido 😂😂. husband pun sabar jela 🤣

Sy malas mndi juga especially firsy trimester. Now dh 2nd trimester ni basah2 badan je.. biasa la tu, lain org lain pregnancy journey nya. X pelik pn

Sy pun mcm tu. Malas mandi. Malas nak bersiap nk g keje. Mmg pakai sesimple yg boleh g keje tu.. muka pun just cukup syarat je pkai skincare bedak sikit.