Alahan mengandung

mak mak kat sini ada tak pernah malas mandi kalau masa pregnant? Loya bau sabun ke apa. Mcm mna nak atasi eh? 😅 sbb bau sabun mandi je muntah

31 Balas

ada juga tabiat malas mandi tu masa 1st trimester. loya tak tahan bau sabun & bilik mandi. sehari sekali ja mandi itupun puas tahan nafas. kadang siram air sabun lepas tu kuarkan muka kat pintu kejap sedut udara luar baru sambung mandi 😂. dia punya tak tahan bila terbayang bau sabun ja auto muntah. sekarang dah trimester ke2 rajin mandi pula. rasa panas / berpeluh ja nak mandi tak kira waktu. tengah malam ke subuh ke mandi ja

betul la. sy pun jadi malas nak mandi sebab tak boleh bau sabun. mandi bila betul2 rasa nak mandi.. kalau org lain mandi pun boleh bau 1 rumah sabun tu. part nak gosok gigi paling la menyampah.. cepat je nak muntah.. lagi2 bila berus tu kene kat lidah.. tu belum lagi bau ubat gigi😖skarang nak 5m pun masih alah bau sabun. bukan sabun mandi je basuh pinggan pun sama😔

2y ago

Saya week 28 time nak gosok gigi tu pantang terkena lidah mesti nk muntah

saya dua kali preggy alahan bau sabun mandi, sabun basuh pinggan n segala bau pencuci la sepanjang preggy 9 bulan. solusi cari sabun² yang takda bau. cth sabun mandi guna sabun layesha. sabun basuh pinggan pakai 7th generation. sabun cuci bilik air/mop lantai pakai amway. husb pakai sabun yg berbau auto lari/tutup hidung 😂

saya mase 3 bulan yg pertama tu. air paip rasa mcm air batu,loya bau sabun,gosok gigi pon muntah. pendek kate mmg mls btl nak mandi. duduk dlm blk air tu menung dlu sblm mandi..lpas tu tukar sabun. mcm2 jenis sabun da cuba. last skali pakai sebamed anak pnyer🤭

masa awal pregnant saya gitu. malas betul nak mandi, kalau mandi mesti nak cepat2. bau sabun tak boleh. tapi talkan mandi tak sabun kan? so sy tukar pakai sabun yg mcm dettol original or lifebuoy biru cair tu. 2 bau sabun tubje boleh terima

Sama mcm saya mula2 pregnant dulu..Sabun yg biasa guna(lifeboy)tapi xleh dgn baunya..terus tukar mandian jerr..Suami pun tak bagi guna sebab tak tahan bau sabun tu..Last2 suami tak guna 😆😆Kalu guna kene tidur luar😅😅

Kena tukar bau lain atau brand lain. Mcm sy dulu tk boleh bau sabun lifeboy, sblum mengandung elok je suka bau tu. Skrg tukar brand lain tak kisah brand apa2 asalkan bau yg lembut 😂

2y ago

samalah kita Lifeboy jugak xleh bau..😆😆

sya pn mcm ni sis.. malas mandi...😂 bkn sebab alahan kat sabun.. tpi tiap kali sentuh air, menggigil 1 badan.. biarpn mandi dgn air suam2.. selalu mandi time rasa nk mandi atau time bdan berpeluh..

sama mcm sy.last2 mmg s mndi xpkai sabun je.lpstu sy try guna sabun mndi ank sy,carrie junior,eh boleh pulak bau 😂 skrg ni mndi guna sabun ank je..try laa sis tukar jenama sabun lain..hehe

sya pun bgitu week end sekali je mndi. klo week day pgi n mlm la sbb kerja kn. sabun, shampoo pun sya alahan.. sy tukar sabun buku. sblm ni pkai lifeboy merah ok tpi sekarang rasa busuk 😂.