Hamil dan jadi malas mandi

Ada tak yang mengandung dan jadi tak suka mandi. Tak lalu nak mandi. Ada tips tak nak atasi????

41 Balas

Saya la tu.. xtau laaa pasal apa malas betul nak mandi.. sejuk 1 hal sbb sekarang dah start musim hujan kan.. malas 1 hal xleh nak kata apa la 😅

Sama la, dah nk hujung2 ni rasa malas pulak nak pergi mandi, berat betul rasa, tp bila dah mandi fuhh lega best sejuk semua ada, hahaha..

sama la...kalau mndi pon bab shampoo rmbut tu mls kemain...dlu hri2 shampoo..skrg klau suami balik,mmg dia cpt2 shmpookan rmbut sy..hahaha

Saya laa org paling malas..🤣 bukan kata mandi je.. masak malas mngemas malas tido dgn makan ja rajin.. nk bersiap p mana2 pun malas

5y ago

Yes, ada geng 🤭🤭

Sy pun sme..ms 1 trimester pregnant..mmg rs mcm nk nangis ble time mandi..😂tp paksa diri jgk mandi..2 & 3rd trimester dh ok..

at least mandi sehari sekali especially time pagi..& kalau xberpeluh la sifat malas tu mmg ade sbb kdng rase tak larat kan.

sama la sis. sy pn since preggy jd malas nk mandi. mandi masa g keje je.. padahal sebelum preggy, rajin bebenor mandinya.

Hahahaha laki sy cakap sy malas nak mandi bukan sebab bawaan baby, tapi memang sejak azali jenis liat nak mandi 😅

Awal mgandung pn sy mcm tu.. Paling tkot bdn nk kne kn air.. Tp bile naik 6bulan, bdn panas, mmlm pn nk mandi 😂

Mndi air suam...sama kita ni..tapi tpksa juga mndi sebab x suka bau bdn sendiri n bau deodorant..apalagi bau wangi