Tips Baby Putih Cerah

Ada tak tips pemakanan yg perlu mommy jaga time pregnant utk dpt kan kulit Baby gebu?

21 Balas

mcm sy..mmg x putih..klit tanned tp suami sy ptih..ank slung sy ikut klit sy..ank no 2 mmg putih mlepak ptih dr ayh dia lg..smpai org ckap sy ttkar ank org lain😂.apepun doa byk2 sis..inshallah..ptih ke gelap jnji shat smpurna ckup..alhamdulillah..tp msa ank no 2 sy start 7bulan mnum air klapa..xla klapa sgt..mnum coconut shake tu..boleh kta hari2 jgaklah..jd ketagih...hehehe

Alahai sis..klu sis & suami @ mak ayh sblh sis @ suami , adk brdik sis @ suami insyallah putih gebu la ank..tp klu x kmungknan nk dpt pth tue xda sgt..hitam ke pth ke asal selamat sis..sy nie redha je klu ank pth ke x wlaupn sy n suami mmg klit cerah.mntak selamat & sihat je..

Sya amalkan air Yassin, selalu zikir , baca Al-Quran, kurma + susu dan dkt nak bersalin amalkan minum air kelapa alhamdulillah ada kulit bersih walaupun x ada lah cerah sagt tapi alhamdulillah kulit dia kalau luka ke apa cepat sembuh dan x ada kesan ☺️

5y ago

Sya start 6 bulan dh mula minum, cuma sebulan 2 kali je saya minum bila dh nk 7,8 bulan tu kerap sikit Sya minum ☺️

Kakk saya dn suami dia dua2 kulit normal kuning langsat .. Anak putih melepak org ingt ayah atau maknye mat salehh pdahal sabah tulen 😂 xtau la sb pemakanan ke ape .. Yg sya tau kakk sya kuat mkn yogurt time preggy ngn susu fresh

kl sy amal mnum klpa muda.. msk 7bln mkn merpati putih utk otak baby cerdik hafal al quran.. alhamdullah baby putih tp xde la macam kapas.. 😆 😆 wlpn sy kulit sawa matang.. suami hitam jgk.. adk brdik suami htam legam.. 😆 😆

5y ago

hahaha.. kdg2 kl xikut kita baby akn ikut adk brdik suami or isteri..

kat kg kita , ada sorg mkcik tu dia suka minum air soya mse preggy anak dia yg kedua so anak dia sorg tu mmg putih melepakkk .. yg lain semua ikut kulit mak ayah dia ..

Kalau saya xkisah la anak putih ke hitam asalkan keluar sihat sempurna n cerdik pandai syukur Alhamdulillah dah.. warna kulit tu rasanya x penting pun..😅

5y ago

Ye la sis.. ape salah kulit gelap pun. Makhluk juge.. bersyukur.

Kalau keturunan mak bapak cerah. Anak automatic cerah. Baby keluar2 mmg gebu2. Tapi bulan berganti bulan baby akan ikut kulit origanal mak atau bapak die. 😊

Jgn kata nk tips kulit bby putih melepak sis...law nk bby tu ikut muke sis pn blehh.. car nya..asalkn sis yg terlbh sedap mse wat ank tu...bkn somi taw...😌

5y ago

Most wc...😌

faktor genetik pn diambil kira sis, pemakanan sje xjd jgk. elakkn minum susu soya, sbb boleh buat baby nati ade masalah kulit