Overdue yang merisaukan

Ada tak tips mommies yg overdue bersalin normal tanpa induce ?

7 Balas

sy bersalin normal ank 6org.msuk 36w ke atas je sy kerap mnum air kelapa,makan nenas,byk kan berjalan(pusing mall),naik turun tangga,mnyental toilet hari2,buat jln itik.mse mengandung ank ke6 sy guna bola gym yg besar tu klau rasa sakit pinggang ke celah kelengkang ke sy akn duduk atas tu sambil pusing2 gerak ke dpn ke blkg.slow2 jelh.pstu yg kerap bersama tu pn mmbantu jgk cuma nya bila perut dh mmbesar ni suami plak risau😂

3mo ago

Hebatnya sis 6 org normal! Noted and thankyou for the tips sis. Sy first mom to be. Done screenshot 😂

tips yg biasa...exercise, intercourse dgn husb klu masih larat, minta doa byk2 moga Allah lapangkan urusan awk dan bby. sbb klu bby dh ready nk keluar, dia akn keluar. cuma what method, kita xtahu..sama ada natural or ikut tingkap, anything can happen. if kena induce pun, be positive ya.

saya sis x induce bersalin normal , tips paling sng buar jalan itik takpun bersama ,tapi pada baby juga dia nak keluar dia keluar, ikut timing dia cpt atau tak je 😀

bykkn brsm dgn husben .mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

Main je kak….. kerapkan main dalam 1 hari tu …..

buat senaman kupu² sis