overdue

Hai mommies... ade x sesiape kt sini yg bersalin kena induce sbb over due..??? Mcm sy sume induce sbb overdue...sy silap kira ke???? 4 org... sume induce..

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sis sama mcm saya... Saya mmg jenis ssh nk bersalin kalo tk kena induce... Ank no 1 induce drip 2 botol masuk air... Ank no 2 induce msuk ubat ikut bawah.. Dua2 sbb dh over due... Plg sakit ank no 2 ...15 jam tahan sakit lps kena induce baru baby nk kuar... Yg ke 3 ni nampak gaya induce jgk... Ahad dh kena serah diri... Isnin inshaallah induce ni sbb saya gdm tk boleh lebih dr due.... Perasaan takut tu mmg tk lari sbb dh rasa pengalaman kena induce dr ank pertama lgi... Nk tk nk kena hadap jgklh demi baby.... Hope kalini induce sakit dia tk lama lah...

Baca lagi
3y ago

Iya betul tu... Org ckp bykkn berjalanlh ape lh... Padahal mcm2 kerja gagahkn jgk buat... Tpi ttp kena induce jgk.... Sakit tu yg pernah kena induce ja tau kan sakit dia cam mana... Amin.... Mudah2an hendaknya...

Sama mcm sy tiga2 anak smua overdue, tp nasib baik sbelum tarikh serah diri diorang keluar so xsempat rase induce, so bila tiap kali pregnant sy xikut tarikh last period sbb period xregular sy akan scan dulu utk ambik tarikh edd tu pun biasanya akan lari gak sehari dua.

3y ago

Alhamdulillah... tkut sbnrnye klu induce ni.. klu bole bia la kuar normal.. tu yg sy fikir.. samaade sy slh kira... oooo nnt bg tarikh hr akhir period ye... ok2.. ni pun tgh preggy dh 24w.. tkut overdue jg.. tq sis

Saya tumpang bertanya sis , induce sakit ke ? Lagi sakit dari contraction ke ?

3y ago

Ohh faham . Takut lahh pulakk 😥😅

VIP Member

Semoga d prmudhkan urusan sis..