muka breakout

Ada tak sesiapa masa hamil muka dia breakout teruk. Sebelom hamil muka takdek jerawat tumbuh satu dua je. Lepas hamil nie banyak sangat sangat jerawat naik. Ada tips tak nak hilangkan breakout nie.

36 Balas

saya pun sama..lg truk kot..smpi student tgur knp mka cikgu pelik wakaka..aduhaiii dgn kusamnya,klt kering pastu ad tompok mcm panau..pastu kt bdn tumbuh jrwat kcik yg mningglkn ksn hitam2..da mcm kna dera dcucuh puntung rokok..bak kata kwn saya ko pki la produk hrga ribu2 pun klu da deal ngn hormon mcm tu la jgk..sdhnya saya ambik kputusan utk redha hihihi..pas besalin jom la kiya sama2 all out sental mna yg patut...😆

4y ago

Hahaha.sempoiiii.lepas bersalin baru jaga muka n badan kasi tiptop.mengandung ni lemau nk pakai dodoran pun malas.kahkah

Sewaktu hamil hormon kita berubah & mungkin pembawakan bayi seperti kata org2 tua. Pengalaman saya pregnant 2 anak, leher saya kelihatan hitam jenuh cuci dan pakai sabun khas tetap tak hilang, tapi selepas melahirkan anak secara perlahan-lahan hilang semuanya, elok seperti biasa. Mungkin masalah jerawat yg anda alami akan berkurang sampai waktunya nanti.

4y ago

sye mcm tu la, leher hitam.. smpi merah2 sye gosok pki kain ttp juga hitam..

Sye pun ade msalah skin jugak. Dlu mse x pregnant jerawat ade naik gak kadang2 bila dtg bulan. Tpi bila da pregnant jerawat mmg x naik tpi kulit muka jadik kering ya amat 😥 Kadang tu mcm menggelupas putih2 are pipi dgn dahi. Padahal before this skin sye kenis berminyak. Ntah la x paham asal jdi mcm ni. Stress jugak 😂

muka I baru baik dari pregnancy acne, masuk 2nd trimester terus naik jerawat seluruh muka. now dah nak masuk 23 weeks alhamdulilah dah kurang and kecut. tinggal acne scars je. jangan guna product acne yang boleh bahaya kan baby, consult dulu nurse or doctor kalau nak pakai apa2 kat kulit. takut effect kat baby.

Sy pn sama..rmai ckp baby girl bila muke teruk sgt..yup btl..2x scan girl😂😂 naluri sy mmg kuat kata girl..muka jerawat..sblm ni xpnh ade jrwt..kusam😂😂 alahan teruk..4bln bru hilang..lps hbs alahan mkn kaw2 then disahkan gdm on diet😂😂 bru nk ada selera dah ada gdm..skng ni dh 23w🤲🏻

sy jerawat pasir kt muka...pastu muka tkde seri sbb tak nk bedandan..pkai pencuci muka je..skrg dh nk masok 38wk muka sangat2 beminyak...bla bgun dr tdr tu rasa muka ney kne tuang minyak je..bukan stkt jerwat...bdn dh tumbuh bintik2 mcm ruam sbb bepeluh je..rasa panas tk tau nk ckp cham mne..

Masa saya pregnant anak sulung muka saya memang naik jerawat banyak sangat. Padahal sebelum pregnant muka elok je jarang sangat naik jerawat. Alhamdulillah masukkan 8bulann pregnant jerawat dah stop. Jangan risau sis. Nanti ok la tu kulit muka sis.

sama la dengan saya dulu. perubahan hormon.. its normal. amalkan makanan sihat dan cukup minum air masak. nanti lepas bersalin flawless la balik hihi. sekejap jerr tu. sabar ya mom. org tua2 ckp; maybe babygirl ambil seri ibunya. ✨😆

saya..sejak mula2 pregnant jadi naik jerawat pasir dkt dahi pastu jerawat yang besar tu dekat hidung..stress sgt2 tgok muke sdri..pastu sy try produk aniena..alhamdulillah dah hilang jerawat2..tinggal parut plak nak hilang slo2

Sy pregnant muka kusam, jerawat naik byk,hitam lg tuu. Haha. Mule2 tu pening jgk tgk muke sndiri. Awat teruk sgt. Lme2 biarkn je laa. Org kata pembawakkan. Hehhe. InshaAllah lps bersalin kang back to normal.