jerawat muka breakout

Hi mommy2 ,normal ke sebelum pregnant muka bersih bila pregnant taktau nape naik jerawat banyak2 smpai bengkak pastu breakout teruk ?ada cara tak untuk hilangkan saya takde alahan lain just muka je🥺baru 5w3d 1st baby

6 Balas

sama la. dari awal pregnant breakout teruk. kalau nak banding ngan kulit sebelum pregnant, memang lain sangat. pakej kulit kusam hidung and muka kembang semangkuk kaki besor kulit kat celah2 bahagian badan jadi tompok gelap. biasa la tu, hormon. pengorbanan seorang ibu, hodoh sikit masa mengandung pon takpe. asalkan anak sihat walafiat happy kat dalam. sementara je tuuu.

Iya memang sangat normal sebab perubahan hormon yang mendadak. Nak hilangkan tu depends kepada jenis kulit kita pada waktu tu jugak kot. Saya guna skincare sama cuma tambah lagi tea tree serum. Pertengahan 2nd trimester baru nampak kurang dah jerawat tapi still ada sikit. Kalau nak tukar pape kena make sure jenis pregnant friendly skincare tauu

2y ago

oh yeke so normal la kan sbb sya takde alahan muntah lain2 tu risau gak. tq ye respon ☺️

Saya pun mcm tu juga, jerawat kt muka dgn bintik merah ruam kt badan, tp start dr 6 bulan sampai bersalin. Beberapa hari sebelum bersalin tu nampak makin kurang dah jerawat kt muka dgn bintik merah ruam kt badan. Sekarang ni dah bersalin, alhamdulillah makin kurang dah. Kulit dr gelap sikit pun dah jd normal cerah mcm biasa

2y ago

Betul tu. Risau takut sbb lain je musim2 banyak penyakit ni. Semoga dipermudahkan segala urusan 💪🏻

normal sgt.. sama mcm saya.. dari sebelum tahu pregnant sampai skrg dh 27weeks naik jerawat je 😂 redha betul dh skrg ni 🤣🤣org kata lepas bersalin elok balik.. harap2lahh ye

tu kdg sbb hormon..nnt hilang lepas bersalin..

dada ada rs sakit x sis ??

2y ago

dada takde sakit pulak, breat jela rasa sakit kt puting bila sentuh ada rasa