Muka breakout

Ada x mommies yg pregnant alami mcm saya, muka breakout jerawat byk? Kekadang sakit jerawat ni tumbuh. Merah je muka ?

16 Balas

Normal sis. Saya mmg jarang berjerawat. Kalau berjerawat tu pun masa nak period or sedang period. Tp masa mengandung., tumbuh jerawat kat muka, ka badan, kat belakang paling teruk.. Tp lepas beranak, few week slowly hilang. Takpe la sis, anggap je cubaan kita masa mengandung. It worth it 😊😊

Saya tak berjerawat semasa mengandung tapi lepas bersalin ank pertama muka mudah berjerawat.. sekarang saya tengah mengandung dan jerawat tak naik pun.. ada orang kata sebab hormon berubah- ubah sebab tu lah jerawat naik..

Normal..sy mula2 mgndung nek jrwat halus2 1 muka..pling truk dagu n leher..tp ni dh nk msuk 20 week..dh tgl sbji 2 n parut2 je..kulit pn dh start glowing smula..awl2 aritu mmg kusam..nmpk tua sgt..😅

sama la saya first trimester breakout teruk..pastu masuk second trimester dah makin stabil hormon..saya makan dianz vitamin sekarang utk hilangkan parut n kurangkan jerawat😊

sebelom berkawin, muka ni lah yg paling susah keluar jerawat selagi tk period. skrng bukan main, sejak pregnant, geng2 J nie lepak kt kawasan kening n pipi aje

yup sesetengah orang akan jadi mcmtu perubhan hormon dan pembawakan budak. itu yg doc penah bagtahu dulu. after bersalin nanti everything akn jadi okay

Saya dh pun alami😌 sis sampai 4 bulan.. Msok 5 bulan alhamdulillah skin muka kembali ok.. Jgn risau ini mmg hormon pembawakan🤗

Rupanya bukan sy sorang je. Ni pengalaman pertama sy. Muka mmg jenis berjerawat. Tp mengandung ni lagi teruk jerawat keluar

muka sy akn naik jerawat bila nk period..tp dri awl preggy naik jerawat di bhgian dagu.sgt merimaskan dn menyakitkn

Sy stat prgnant muke bersih.. Tp leher dan badan naik jerawat.. Banyak sangat dan pedih gatal bila pakai baju