Makan

Ada tak makanan lain yang boleh ganti nasi utk dimakan semasa hamil? Sbb nasi bnyak kolestrol nnt takut effect pada kesihatan kita and berat badan naik, terpaksa lagi nak ambil air gula.

4 Balas

boleh makan ns sis... cme kurangkan portion saja.. sy mkn sehari sekali sebesar penumbuk... amalkan makan oat setiap hri utk breakfasst n time lapa.... sbb oat tu serap kolestol n kurangkan... tghri ns... lebihkan sayur & protien... klu xnk ns putih gantikan dgn brown rice more better... kenyang pun tahan lama.. mkn ns byk tu sehari x menyebabkan kolestrol tinggi.. kuning telur pun klu blh sehari 1 je....

5y ago

Tq sis😀

Hihii.. sama la.. pagi petang malam mesti mkn nasi.. skrg saya kurangkan pengambilan nasi.. etc.. malam sy makan oat.. harapnya berat kembali stabil..

Boleh je mkn nasi.. xde masalah.. nasi sumber carbo n tenaga yg baik.. cuma amalkan suku suku separuh..

Bolei ja mkn nsi.. tp jgn mkn berpinggan2.. 1 senduk skali mkn.😅 lebih kan sayur. Kenyang..

5y ago

Ok. Tq sis😅