Gdm waktu hamil

Salam mommies..Siapa macam saya?..Selama ni kurang minum manis, kurang pengambilan gula tapi tiba2 pi checkup gula tinggi?..Saya jadi stress memikir sampai takut nak makan..Doc suruh saya diet, kurangkan nasi dan jaga makan..Sebab doc kata gula dlm darah sy datang dr nasi..Mmg sy makan nasi byak pun sejak hamil..Skrg kena buat laporan bsp hari2..Tiap kali nk cek darah je mesti takut.. 😪😪😪

1 Balas

sama cam kes saya.. Mmg jenis kurang makan gula dan nasi tapi sangkut GDM juga 😂 doktor kata kadang2 hormon dlm badan kite yg tengah nak adjust kehadiran baby jadi punca susah break gula tu. apa2 pun, sis jaga pemakanan elok2 & rajin2 exercise sikit masa lapang. semoga dipermudahkan