ubat aspirin bg ibu hamil kembar

Ada tak ibu2 yg berpengalaman mengandung anak kembar? sy nak tanya mmg kena makan ubat aspirin 10mg ke? Takut juga nak makan sbb aspirin ni mcm ada effect tak bgus utk kandungan. tp tu la dah doctor yg bg kan xkan nk memandai2 plak ckp dgn doctor mcm tu kan. Kena start 12 weeks kandungan. Dan setakat ni bp sy normal.

15 Balas

Sy mkn aspirin 100mg sebab sy selalu gugur dan doc suspek sy ada masalah auto immune..ubat tu untuk cairkan darah je...ye ke ubat tu ada bad effect sebab doc xde cakap apa2 pun pasal tu..tiap kali check up pun doc cakap baby sy ok dan ikut perkembangan