ubat aspirin bg ibu hamil kembar

Ada tak ibu2 yg berpengalaman mengandung anak kembar? sy nak tanya mmg kena makan ubat aspirin 10mg ke? Takut juga nak makan sbb aspirin ni mcm ada effect tak bgus utk kandungan. tp tu la dah doctor yg bg kan xkan nk memandai2 plak ckp dgn doctor mcm tu kan. Kena start 12 weeks kandungan. Dan setakat ni bp sy normal.

15 Balas

Sma la sya mnum aspirin bukan sebb kembar...takut ada dara beku..jadi kena mnum ubat cair dara la

sy pon kmbar dah 22 minggu.. dokter x ckp ap pon misi bgi zincofer jaa mkn 2 kli sehari 😂

4y ago

hehehe. sy dah 33 mggu skrg sis. post sy ni lmbt kluar agak nye bru rmai yg reply 😆

Sy mkn aspirin sbb sy ada Darah Tinggi..

Sama la..sy mkn aspirin start 18w

Mana dapat tips ni?

4y ago

Slh satu sbb nya tu la sis. Nurse yg ckp. Kembar ni ada risiko tekanan drh tggi tkut drh beku. Tu yg bg aspirin utk cair drh.