Ubat Aspirin Ibu hamil

Perlu ke ibu hamil ambil ubat aspirin (ubat cair darah) yg doktor bagi tu sampai habis? Haritu buat mogtt sangkut pulak result atas pagar 7.9. Ambil darah, gula semua okey takde masalah. Result darah okey jer. Tp, doktor bagi ubat aspirin. Sy baca dr google ubat aspirin boleh membahayakan. Patut ke sy makan ubat tu? My mom tak bagi pun makan ubat tu. Nanti takut jejas kandungan. Boleh bagi pendapat ibu yg pernah makan ubat aspirin ni?

1 Balas

pandai google keburukan. cube google function ubat tu pulak. tau x kesan dia kalau x mkn? darah boleh beku and x sampai dkt bby. boleh menyebabkan keguguran. so tolong jgn skip ubat tu. doctor xkn bgi kalau membahayakn. doctor tu bukan nak bunuh awk, die nak awk dgn bby xde mslh lain yg menyebabkan awk hilang anak.