aspirin

Salam semua. Sy hamil 3 bulan. Bp 130/90.Doc bg ubat aspirin utk cairkan darah. Ubat tu ada effect baby x?

4 Balas

Wslm. Mkn je sis ikut saranan doktor. Jgn risau setiap ubat yg diberi tu mst ade function dia. Itu pun utk kesihatan anak dlm kandungan jgk. Klu ragu2 tanya balik doktor tu, org lain nnt salah pula bagi nasihat. Nnt awak yg susah hati plak

sy pun cnsume sbb sbelum ni ggur...jd dpt aspirin utk cairkn drah...drah yg mngalir ke baby pun cntik ja...jgn ragu2 dgn saranan Dr or nurse...diowg tau ap yg kita perlu or xperlu...

Rsnya kalau doc bg, mesti dia sedia maklum awak pregnant Kan. Xkan dia nk bg benda yg bahayakan baby?

saya dah makan aspirin masuk 6 bulan.. bp kena monitor.