Anak Blum Pandai Merangkak

Ada tak baby mommies semua yg mcm baby sy.. Fateen dh 7 bulan lbh.. Lbh suka nk berdiri pegang dinding mcm nk berjln.. Klu letak bg dia meniarap, dia akan bergolek je.. Mcm xnk merangkak.. Normal ke mcm gitu.. Mgkn kah sy gunakan walker, anak sy suka berdiri..

Anak Blum Pandai Merangkak
28 Balas

Hai sis...ada sis...anak saya da 10 bulan...baru je nk merangkak..jgn risau sis...setiap anak x sama...dia mapah dulu baru merangkak😊

normal..ank sy dh 7bulan pn blm bole merangkak..skrg dh 9bulan bru nk belajar merangkak...skaligus brdiri paut pada sofa nk brjlan..

Normal..perkembangan setiap ank xsama sis..pengalaman saya,ank saya 7bln da pndai jln..10buln da berlari.think + selalu

X semua bayi sma sis, anak kedua sya xpandai duduk dan xmerangkak..10bln pandai jln da. 11bln bru tumbuh gg

Anak sya pula..Tak pandai duduk..tapi skrg dah nak belajar bediri..pandai pula nak Naik atas sofa..

mcm anak saya... xminat nak merangkak... lagi suje kalau bg diri... pun sama gune walker jugak...

Normal tu. Ade jugak baby yg skip merangkak, terus boleh duduk. Xsemua baby pkembangannya sama

normal ,ada baby yg lompat steps. tak pandai dduk terus berjalan pun ada sis. jangan risau.

.. jgn simpan baby d walker lama.. sbb nnti dia akn skip stage prkembangan dia..

anak sy 8 bulan baru pandai angkat2 punggung & menyulur nak mula merangkak..