Anak saya lahir 1/1/24

nk masuk 7 bln, ank saya dh pandai meniarap tpi dia tak suka meniarap, dia lagi suka saya letak dia duduk dari meniarap, dia dh kuat dh duduk, tak perlu support tpi bila dia meniarap dia tak pandai terlentang balik, jadi dia akn nangis, nk tanya normal x anak saya tak pandai melentang balik selepas meniarap ?? Masa kecik saya selalu buat tummy time tpi makin besar dia tak suka meniarap sbb takleh terlentang balik, mostly yg lahir umur mcm dia dh pandai menyusur @ bergolek semula selepas meniarap, harap ada yg sudi bantu, #bantujawab #firstmom #ingintahu #bantusharing

3 Balas

anak sy blh duduk min support awal 3m. awal 5m baru blh pusing terlentang sdri dr meniarap. boleh army crawl hujung 5m. 6m 1st day mula makan tu mmg dh duduk kat kerusi mkn dia tak support cushion & dh suap mkn sdri. bangun berdiri sendiri pegang perabot 7m. meniti awal 8m.merangkak 11m. fully berjalan 1y4m. anak sy semua benda tk sama dgn org keliling seumur dia. now 2y

ank sy lahir 29/1. meniarap since 4bln..5bln lbh bergolek, menyusur..dh brp kali jatuh tilam 🥲. kdg ada je bdk yg advance kedepan tp yg blkg2 tu lmbt sikit. tp as long ank ada skill tu..ok dah. yg psl meniarap then pusing bdn tu..awl2 sy bantu...nmpk dia angkat bdn, sy support kaki bdn dia utk pusing ..keep buat smpai dia blh buat sndri.

1mo ago

masa dia jerit tu awk bantu pusingkan bdn dia..kena kerap buat..pantau, lama2 dia blh buat sndri.

Xpe ambil msa..stiap baby perkmbngn dorang lain2..ada yg cpt ada lmbt..just keep on bantu & ajar roll to back klu meniarap