Belum duduk sendiri dan merangkak

Hai salam semua mommies. Anak saya 10bulan belum boleh duduk sendiri, tapi kalau didudukkan tegap je. Anak sy belum merangkak juga, tapi menyelar gaya askar tu laju. Suka berdiri dan ajak kite pegang dia untuk dia berjalan. Kalau sy lekat2 kan mainan di dinding, dia boleh berdiri dgn bantuan berpegang pd sy dan bergerak sikit2 tarik mainan tu. Cume skrg, sy risau ttg duduk n merangkak tu 🥹

2 Balas

ada je baby yg skip merangkak terus jalan tp paed sgt tak galakkan. Kalau boleh biar baby tak skip any milestone. Kerapkan main dgn anak atas playmate buat hari2. Sis mesti dah intro walker kan?

Sama anak sy. 10bulan, mrangkak & dduk belum lg..tp mulut dia petah & mniarap ke depan jela