Anak Blum Pandai Merangkak

Ada tak baby mommies semua yg mcm baby sy.. Fateen dh 7 bulan lbh.. Lbh suka nk berdiri pegang dinding mcm nk berjln.. Klu letak bg dia meniarap, dia akan bergolek je.. Mcm xnk merangkak.. Normal ke mcm gitu.. Mgkn kah sy gunakan walker, anak sy suka berdiri..

Anak Blum Pandai Merangkak
28 Balas

Normal laa sis, anak saya 7 bulan pun berpaut juga nak berdiri tapi lama lama dia pandai juga merangkak. Sekarang pun merangkak slow slow, kalau boleh jangan bagi anak naik walker sebab motor skill masa merangkak adalah lebih penting. Saya memang bagi dia lepas dalam rumah biar dia explore merata. Nanti lama lama dia pandai laa.

Tgk gayanya dalam walker pon anak puan dah berdiri. Sebijik mcm anak sy yg sulung. Tak melalui fasa merangkak terus suka berdiri belajar duduk then 10 bulan dah pandai jalan. Yg no 2 ni pula x suka duduk walker. Lebih suka merangkak.

ank sya mcm tu mula2 xpandai merangkak 8 atau 9 bulan baru pandai merangkak sya xletak dia dlm walker pn..bgn pegang tepi2 bakul baju lps tu baru merangkak skrg dah pandai bejalan dah..bila dah dpt kaki bejalan xberenti2 😂

Sma la sis anak sya pun dah 9 bln pun mrangkak pun tkial2..cma golek2..klau dlm walker hbis 1 rmh dia pusing...tpi klau ikut kta mak mrtua suami pun tak merangkak...umur 11 bln suami dah mula pgag dinding utk bjaln..😅

Normal sis. Setiap anak tu perkembangan berbeza2. Anak sulung saya dulu pun lambat merangkak. Tapi lepas pandai merangkak terus belajar berjalan. 10bulan dah start belajar berjalan. 11bulan dah cekap berjalan.

Anak i dah 6 bulan tapi x pandai merangkak lagi..tapi menjerit bukan main...suka menjerit..menyiarap pun kadang kadang...sekarang dah x buat...risau pulak i..doc kata ada yang lambat merangkak jugak

Ank sy 8bln br bljr duduk sendiri, skrg 11 br merangkak itu pun sekejap2 saja,lbh suka berdiri ..bg sy normal sbb ank yg sebelum ni ada yg cepat,ada yg lmbt perkembangan fizikal.Yg penting ank sihat

Anak saya pun 7 bulan jugak. Belum pandai merangkak. Tapi nampak la jugak usaha dia naikkn punggung sikit2. Bila kita dirikan, kaki dia mcm terjengket. Tak bdiri dgn betul. Risau pulak

Smua ank xsme prkmbangannye..mcm ank sye xmrangkak lgsung..truz brjalan je..sis jgn rsaw..mmg org ckp mrangkak tu bgos..tpi mmg ada budak yg xmrangkak..normal sis..

Tanya nurse kat kk dia marah pulak..katannya x boleh guna walker..nanti ada masalh tulang belakang...hmmm..raanya dulu anak pertama guna walkwer juga...