Milestone baby 5m

Hi. Baby sy dah nk masuk 5 bln. Baby sy dah pandai meniarap masa 4 bln. Cuma skrng dia tak pndai nk terlentang semula slps meniarap (bergolek). Skrng sy dah ajar dia duduk. Nmpk mcm keras dah bila dduk. Sbnrnya merangkak dulu ke duduk dulu yee?? #firstbaby #1sttime_mom

13 Balas

Anak i pun dah 4m22d mmg since dari umur 3m dah pandai meniarap tapi tak selalu dh masuk 4m sikit2 nak meniarap. Tapi now baby i pun x reti tolak badan terlentang balik just suka tolak badan i think mcm nak crawl mybe? baby tolak badan ke depan mengensot and angkat2 badan hahaha tapi tak reti nak terlentang balik sometimes je lah. And duduk pun boleh with support. Berdiri dah tegak and kuat melompat 😂 bergolek balik je tak reti sngt lagi

kalau leher dah kuat bila kita tarik dr baring tu kepala tak terkulai, dah boleh ajar duduk dah. nti 6bulan nak makan dah elok la tu kalau dh boleh duduk . dari duduk la anak boleh ke posisi merangkak. jgn terus dudukkan, tp dr baring tu, tahan peha pastu umpan dgn mainan ke apa2 yg anak suka, slow2 tarik tangan anak ke posisi duduk

11mo ago

So far baru2 ni anak sy duduk dulu baru merangkak... Berjalan pn dekat nak masuk setahun... Myb mommy kne tenang dulu... Cume. Selalu urut2 sket... Kasi baby relax... Tgk smpai 6 7 bulan

Kalau x silap baby akan duduk with support dalam umur 5-6 bulan baru merangkak. Lepas tu baru duduk tanpa support. Anak saya 5 bulan dah melompat mcm katak tapi x reti merangkak lagi. Duduk kena dengan support.

11mo ago

Ohh mcm tu. Sy takut belajar duduk terskip merangkak pulak. Dgr org kata kene merangkak dulu bru duduk

anak sy pulak 3bulan meniarap , 5bulan merangkak 5bln setengah dah pndai duduk sndri tnpa bantuan😅now nk masuk 7bulan dah blh berdiri sndri cuma gg je lmbt sikit🤭

anak sy merangkak dulu. duduk belom pandai. dia mcm xnk duduk walaupon kita dh ajar. sekarang tengah fasa pegang barang untuk berdiri

11mo ago

anak duduk tripod tak fatin

my daughter duduk dulu baru merangkak.... now 9month, katil tu dia buat mcm tempat latihan kem askar😵

anak sy merangkak dulu baru duduk..kedua2 anak sy macamtu..ok ja nak ajar duduk sebab dy dh pandai meniarap kan?

Alhamdulillah anak Sy merangkak dahulu. Baru boleh duduk sendiri... Sekarang dah 1tahun 1bulan hehehehhhhh

Ikut perkembangan baby. Anak saya boleh duduk tanpa support 8 bulan. Merangkak pun 8 bulan

Anak saya merangkak dulu, baru duduk. Dalam 9bulan mula merangkak, 10bulan duduk sendiri.

11mo ago

Yup, anak saya lambat sikit. Hehe