Rashes lepas demam panas 😥

Ada sesiapa pengalaman tak anak demam panas n n lepas tu naik rasheh merah² satu badan. Smlm dh bawak ke klinik, dr ckp maybe rashes lps demam panas, n bukan allergic pcm. Tapi harini dah merebak pula ke seluruh badan. Nak tahu dia akan merebak satu badan ke, n apa boleh buat utk hilangkan rashes ni. Risau saya tgk , kalau tak baik mmg nk bwk jumpa dr but just nak tnya ada yg pengalaman tak, apa yg korg buat ? baby saya 8m+..

6 Balas

Lepas demam, memang tumbuh ruam.. Normal.. Saya buat, tak pakaian sabun. Mandi kan anak dgn air suam campur minyak zaitun. Pakai lotion sesuai/ minyak zaitun. Pakaian anak bagi Pakai baju berlubang2 tu. Pastikan pengudaraan bersih dan nyaman di tempat anak berada.