ade yg ada pengalaman tak??

hi mommy2 ade tak yang prgmant n demam . bole ke makan panadol ? n panadol apa yg sesuai .. alahan + demam pulakk arini badan mcm panas sikit

8 Balas

as far as i concern berdsarkan pengalaman bru sembuh covid at 32weeks of pregnancy, masa demam mmg boleh mkan ubat tahan sakit atau demam tp ade had nye..ikut gram ubat..kawan i doctor dy ckp tak boleh lebih 100gram, and masa sy dt hspital ubat yg sy dpt pn 10gram je..klaw panadol active fast yg kita beli kt luar tu dy 1 tablet 500g tak silap..

2y ago

ok tq siss share .. smlm g famasi . dia bg panadol yg 500mg suruh makan 2 biji .. nasib baik tanya dulu spupu keje kpj .. mmm farmacist dia ckp utk prgnant bole 2 biji sehari .. 1000mg aiyoo nasib baik xmkan

Boleh..sy hari tu pernah positif covid..badan demam mengigil2 ..seram sejuk dibuatnya..panas dalam tak payah ckp la..nk terbakar rasanya kulit ni..kat dlm wad doc bg panadol mkn utk redakan demam..

Doktor sy ckp panadol ok utk ibu mengandung. Tp kalau puan demam teruk blh terus pegi hospital.

saya demam smlm , doctor suggest boleh mkn panadol / paracetamol.

better puan refer doctor. tkut nt salah mkn ubat

Panadol sahaja yg selamat untuk ibu mengandung

jangann. bahaya panadol untuk baby..

panadol je yg ok utk ibu pregnant