Panas dalam

Assalamualaikum...saya nak tanya...klaw baby 11 bulan demam tpi dia panas dalam...badan suhu normal...awai demam ja dia panas smpai 38.2...skrg dia batuk berkahak n taik mata dia bnyk...sya tnya kwan dia ckap panas dalam...mcam mna ya nk hilangkan panas dalam...

1 Balas

waalaikumsalam. kawan tu doktor ke ye? skrg bila cek suhu normal kan awak cakap? latest suhu berapa? kalau suhu normal, batuk tu mungkin jangkitan lain. kalau batuk berpanjangan dah lebih 2-3 hari, bawa jumpa doktor untuk check paru paru. jangan tanya kawan yg bukan doktor. dia tak nampak keadaan paru paru anak awak

7mo ago

mean baby awak okay. sebab suhu baby awak range normal. sekarang ni mmg musim baby, kanak2 dn orang dewasa tak sihat. kalau batuk berkahak boleh pergi neb utk cairkan kahak. tengok balik pemakanan baby awak yg boleh produce kahak. baby minum susu fm ke? susu fm juga boleh buat baby produce kahak