Ruam viral

Hi. Smlm dh jumpa doktor. Tp sbb ank x demam n x gatal, doktor kata just ruam viral. Sbb 2 minggu lps dia cirit berdarah. So doktor kata mmg normal lps kena infection badan baby naik rashes. Ada ke ank ibu yg pernh kena mcm ni? Ambik masa berapa lama utk hilang? #10month

Ruam viral
3 Balas

hi..baby gurl sa mcm ni..mmg bby x demam tp timbul biji² air then makin byk..dah jmpa doc then bg cream.lps tu,mkin byk,bw trus jmpa doc pakar then doc ckp kena kudis buta.so skg d tapak kaki bdn mkin kering,tp timbul lg kat kepala bby.kasian bby gatal² bdn

InsyaaAllah 1 - 2 hari hilang tu. Anak saya pun penah kena ruam viral masa 8 bulan. Demam 2-3 hari, hari ke 4 ruam 1 badan, tp esoknya ruam start susut. Ingatkan demam campak rupanya bukan.

maaf puan sy tiada pnglmn ttg ini..mg anknye cpt sembuh ya..aamiin