Hilangkan demam baby

Hi. Baby saya harini genap 6bulan. Tapi demam panas 38.8c da 3hari, Kalau time siang ok sejuk, suhu turun. Tapi mlm naik semula suhu panas. Da ke emergency hanya kne pantau n provide pcm untuk baby. But still saya tak puas hati Sbb Kesian Kt baby cranky n bdn Dia panas sgt. Ada cara untuk kebahkan demam baby? Saya da jerlum all the time n pcm on time but still xda perubahan. Edit: baby cirit birit sekali. Ke Sbb nak tumbuh gigi atau cuaca panas sgt ya?

3 Balas

kalau panas sangat jgn pakaikan baby baju. bagi baby pakai pampers sahaja. kemudian jerlum baby awak utk kurangkan suhu. setiap 4j pantau suhu baby awak. ataupon basahkan napkin kemudian balut badan baby awak. terpulang awak nak jerlum pakai air asam jawa ka, daun bunga raya ka, air lemon ka ataupon air biasa. semua boleh. baby dah start makan? boleh jadi cuaca panas sgt. gusi baby dh ada nmpk tanda2 nak tumbuh gg ka?

12mo ago

Dah2. Saya pergi balik ed semula. Doc terus masuk ubat bontot. Baby kena masuk air Sbb cirit birit n panas sgt. 1day je warded. Doc ckp virus fever saja

try beli aloe vera 100% gel .bg sjukkn bdn bby.. dan reduce pns bdn bby ms demam .mg bby cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya amiin

bagi baby pakai pampers je