HB Low

Ada cadangan tak utk naikkan hb saya sbb turun ke 10.9....dr dah tukar dari zincofer ke iron tablet..tp masih rendah..risau saya ?

15 Balas

Sis minum kafein ke? Macam saya start tahu pregnant, saya tak minum langsung kopi teh nescafe. Cuma minum susu je. Rajin rajin makan kurma dan buahan. Lepastu banyakkan minum air masak. Saya makan ubat kk bagi, obimin. Alhamdulillah hb saya sentiasa naik 12, 13 macamtu

Sis mcm saya laaa HB low smpai doc xtau nk bg mkn apa dah ,, last skli doc ckp dia just tulis kat buku yg sy mmg dah hb low dari mula lagi ,, xtau lah apa yg dia tulis dlm bhasa doc ,, tp dia just ckp yg sy mmg da hb low ,, cuma kne slalu jaga2 laaaa ,, sbb boleh pitam tiba2

5y ago

try quaker oat @ nestum

jambu batu cuci bersih then potong mkn... seeloknya mkn dgn kulit... just buang kulit yg rosak je... selain tue try mkn buah plum yg purple tue... time sy dlu amalkan buah plum n ulam pegaga... buah jambu tak lut 😅

boleh cuba makan jambu batu hari2. xpun pati delima. sye dri 11 turun 10.8. xnaik² smpai nak bersalin. alhamdulillah dah selamat bersalin n baby okay.

5y ago

Jambu batu yg isi putih tu ke?

sis cba try quaker oat @ cereal..insyallah dpt mbntu naik kan hb slain mkn bym,hati ayam

Sy dulu selain mkn iron tablet, makan kerang. HB maintain range 11-13 smpai bersalin.

Mcm kes sy.. Cuba tukr cara mkn ubt tu.. Dgn try mkn buah jmbu batu

Saya mkn iron tablets n jus mamariam.. Hb kekal 12 keatas..

Cuba msuk page ne.. Sy amalkan jus mamariam 😊

Makan la iberet..sume ada dlm iberet tu.