HB LOW at 4 months

Hi mommies semua 😊 Ada tips tak nak naikkan hb. Bukak buku hari tu 12.1 . tibe2 check hb balik smlm drop banyak sangat sampai 11 😭 And kene tukar ubat dari iron tablet ke zincofer. Muntah terus bila telan zincofer 😅 help me #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

makan zincofer dengan minum air sunquick tanpa gula. selalunya sy akan makan zincofer pagi masa perut kosong, lepas sejam baru sy sarapan. kurangkan minum kopi teh milo sebab ada kafein, kafein ni ganggu penyerapan zat besi. selain tu, boleh amalkan makan makanan yang boleh tambah darah.

1y ago

semoga dipermudahkan urusan awak 🤍